100 yıllık olmazsa olmaz Noel hediyelerini keşfetmek

0

Noel, verme zamanıdır. Başkalarına zaman vermek, hayır kurumlarına vermek ve tabii ki hediyeler vermek.

İkincisi çok fazla alışveriş içerir ve her yıl tipik olarak diğerlerinden daha fazla talep gören bir ürün veya öğe vardır.

En son çıkan alet, oyuncak, koku veya koleksiyon parçası olsun, bu Noel hediyesi çılgınları tatil döneminde satışlara hakim olma eğilimindedir.

Araştırma için teşekkürler çevrimiçi kumarhane Betway, en büyük ve en iyilerden bazılarına geri dönüp bakıyoruz.

Yıllar boyunca Noel hediyeleri

medya

Kükreyen Yirmiler, Batı dünyasına hızlı endüstriyel büyüme ve yaygın ekonomik refah getirdikçe, ilk tatil eğilimleri Büyük Savaşın ardından geldi.

Herkesin elinde daha fazla zaman ve parayla Noel’in ticarileşmesi başladı.

1921’de Fransız moda tasarımcısı Gabrielle ‘Coco’ Chanel, amiral gemisi kokusu Chanel No. 5’i piyasaya sürdü.

Parfümün münhasırlığını vurgulayan akıllı bir pazarlama kampanyası sayesinde, Chanel No. 5, kült benzeri bir takipçi kazandı ve 1920’lerin başında ilk Noel hediyesi çılgınlarından biri oldu.

Şu anda neredeyse 100 yaşında olmasına rağmen, koku bir Noel elyafı olmaya devam ediyor – Chanel, her tatil sezonunda, Marilyn Monroe, Nicole Kidman, Brad Pitt ve Marion Cotillard’ın hepsinin oynadığı özel bir reklam kampanyası yürütmektedir.

Takip eden on yıl, Monopoly’nin 1935’te raflara çıkmasıyla birlikte bir başka zamansız Noel klasiğini getirdi.

Dünya Büyük Buhran’ın ortasındayken, masa oyunları ailelere ucuz ve sonsuz eğlence sunuyordu ve Monopoly anlık bir başarıydı.

Oyun, ilk üretim yılında 278.000 kopya sattı – çoğu Noel’de olanlar – 1936’da 1.75 milyon kopya sattı.

İkinci Dünya Savaşı sonrası ilk tatil çılgınlığı oyuncak, parfüm ya da oyun değil, Tupperware’di. Evet, Tupperware.

Şimdi her mutfağın bir parçası olan bu plastik gıda kapları ilk olarak 1946’da ortaya çıktı ve zamanın kadınları arasında kısa sürede trend bir ürün haline geldi.

Noel’de sürekli olarak güçlü performansla desteklenen satışlar, 40’lı yılların sonlarına doğru patlamaya başladı.

Tupperware o kadar başarılıydı ki yaratıcısı Earl Tupper, şirketi sadece 12 yıl sonra 16 milyon dolara sattı – bugün 110 milyon sterline eşdeğer.

1950’lerin en büyük Noel çılgınlığı, Tupperware’den çok daha heyecan vericiydi.

Uçan diskler, önceki yıllarda pek çok isim altında satılmıştı – Flyin ‘Saucers, Pluto Platters, Whirlo-Ways – ama hiçbiri Frizbi gibi yapışmamıştı.

Benzersiz isim ve güncellenmiş tasarım, Ocak 1957’deki değişikliğin ardından Frizbi’lerin raflardan uçtuğunu gördü.

1977’ye gelindiğinde, 100 milyondan fazla Frizbi, Noel çoraplarını bulmuştu ve bu rakam şu anda 300 metrenin üzerindeydi.

1960’larda, ikonik bina sistemi İskandinavya dışında satılmaya başlandığında ve yurtdışında da fabrikaların kurulmasıyla Lego’yu dünyaya tanıttı.

Lego’nun sürekli yeniliği, ürünlerinin bugün bile bir Noel temelini oluşturduğunu gördü ve markalı video oyunları, filmler, kitaplar ve masa oyunları dünyanın her yerinden insanları eğlendirmeye devam ediyor.

Sonraki on yıl, 1970’ler, Noel çılgınlıklarında yeni bir trendin başlangıcını gördü.

Ortalama bir kullanıcının fotoğraflarını anında görüntülemesine izin veren ilk Polaroid SX-70 kamera, 1972’de piyasaya sürüldü ve ertesi yıl ülke çapında piyasaya sürüldüğünde bir tatil hit oldu.

Hayat dergisi, Noel’e yaklaşırken bu buluşu kapağında gösterdi ve 1974 yılına kadar 700.000’den fazla birim bugün yaklaşık 700 sterline eşdeğer bir fiyatla satıldı.

Polaroid, SX-70’in 20.000 teknolojik yenilik içerdiğini iddia etti, bu gerçek hayal gücünü yakaladı ve o zamandan beri Noel çılgınlıklarını tanımlamaya başladı.

Modern Noel çılgınlığı

medya

1970’lerden bu yana dünya, birçok yönden, günlük teknolojinin patlamasıyla tanımlandı ve Noel de farklı değil.

Polaroid kamera, kitlelere ulaşan ilk tüketici teknolojisi parçalarından biriydi ve takip eden on yıllar benzer tatil trendlerini gördü.

1980’lerin ortalarında, Nintendo Eğlence Sistemi video oyunu pazarında devrim yarattı ve sonraki yıllarda milyonlarca Noel listesine girdi ve yalnızca 1988’de 7 milyon konsol sattı.

Nintendo, 1990’larda, on yılın en tanınmış ürünlerinden biri haline gelen ve ömrü boyunca dünya çapında yaklaşık 120 milyon kopya satan Game Boy ile tekrar altın vurdu.

Aslında, Japon elektronik devi, son yıllardaki bir dizi Noel çılgınlığından sorumluydu, Wii ve Switch sırasıyla 2008 ve 2017’de takip etti.

Hatta 1990’ların sonlarında, oyunlarından birinden doğan Pokemon kartlarıyla Noel satışlarına hakim olmayı başardılar.

Nintendo’nun sessiz kaldığı yıllarda, diğer teknoloji şirketleri Noel pazarına hakim oldu.

Microsoft, Xbox 360’ın 2005 yılında piyasaya sürülmesiyle, konsolun Kasım ayında piyasaya sürülmesi ile yıl sonu arasında 1.4 milyon adet satmasıyla harekete geçti.

Sony, Noel döneminde 4 milyondan fazla birim satan 2013’te PlayStation 4 ile rekorlar kırmadan önce 2006’da PlayStation 3’ü izledi – o kış 1.68 milyon adet sattı.

Ve 21’in çoğunda Noel listelerinin fikstürü olan Apple’ı nasıl unutabiliriz?st yüzyılda, özellikle 2007’de iPod Touch, 2010’da iPad ve 2018’de AirPods ile.

Bu teknolojik görkemle ilgili başarılar, daha nostaljik bir doğanın Noel çılgınlıkları olmuştur.

Doksanların çocukları, Talkboy’u hatırlayacaklar. Evde yalnız 1993 Noel sezonu için 2 milyonu aşan talep ile gerçeğe dönüştü.

Mighty Morphin ‘Power Rangers rakamları, 1994 yılında, 750 milyon sterline yaklaşan satışlarla sahip olunması gereken rakamlardı, Beanie Babies ise, tahsil edilebilirlikleri dünya çapında mağazalarda hasara yol açarak 1995 yılında piyasaya çıktı.

Sanal evcil hayvanlar Tamagotchi’nin satışları 1997 yılındaki Noel’de dünya çapında 400 milyon Sterlin’i aşarken, konuşan tüylü robotik yaratıklar olan Furbies 1998’de 1,8 milyon adet sattı.

Noel harcaması nasıl etkilendi?

medya

Son 30 yılda tüketici elektroniğinin Noel satışlarına hâkim olduğu ve bunun kaçınılmaz olarak tatil dönemini daha pahalı hale getirdiği açıkça görülüyor.

Black Friday ve Cyber ​​Monday gibi yeni alışveriş etkinlikleri, tüketiciler en yeni ürünler üzerinde çıldırdıkça harcamaları daha da artırıyor.

Birleşik Krallık’ta Noel harcamaları son dokuz yılda her yıl artarken, ABD’li müşteriler 2019’da tatil sezonu boyunca 800 milyar sterlin harcadı.

Amerikalı tüketiciler, her yıl ortalama 706 sterlin harcama ile en çok Noel hediyelerini (çoğu talep edilen ürünler olacak) harcama eğilimindedir.

Ortalama bir Birleşik Krallık müşterisi her Noel hediyesine 512 £ harcayacak, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’dakiler ise sırasıyla 369 £, 295 £ ve 166 £ harcayacak.

2020, birçok insanın mali durumunun çok daha az güvenli olduğu Noel harcamalarında bir düşüş yaşayabilir, ancak PlayStation 5 ve Xbox Series X’in piyasaya sürülmesi, tüketici teknolojisinin tatil sezonundaki devam eden etkisini gösteriyor.

Her biri 400 £ ‘dan fazla bir fiyata perakende satış yapan her iki ürün de şimdiden muhteşem bir yutturmaca gördü, dünya çapında satıldı ve birçok insanın Noel planlarında yüksek bir yer tutacak.

Her yıl teknolojik yenilikler yapılıyor ve bunları Noel’de kitlelere ulaştırmak oldukça karlı bir operasyon.

Bu nedenle, bu yıl Noel harcamalarındaki herhangi bir düşüşün bir düşüş dönemine işaret etmesi olası değildir.

Ne de olsa Noel bağışlama zamanı ve bu asla değişmeyecek.

Share.

About Author

Leave A Reply